Wat is Cloud desktop?

Bij Cloud desktop worden de programma’s, documenten en instellingen niet op je Pc of laptop opgeslagen maar op een server in het datacenter. Je kunt hierdoor op elk moment van de dag, waar dan ook, met elk apparaat dat je wilt inloggen en bij je gegevens.

Werken met elk apparaat

Doordat je hele desktop op de server in de cloud wordt opgeslagen, kun je met verschillende apparaten hierin werken: Pc, Mac, iPad of Android-tablet, smartphone en thin client. In feite maakt de snelheid en de opslagcapaciteit van dat apparaat niet zoveel meer uit omdat de echte rekenkracht door de server in het datacenter wordt uitgevoerd.

Blue ICT biedt cloudoplossingen aan die werken met Citrix-software. Om toegang te krijgen met verschillende apparaten volstaat het om de Citrix-app te starten. Deze app is gratis te gebruiken en ook voor het inloggen op extra apparaten worden geen extra kosten berekend.

receiver-devices-643x368

Samenwerken en gegevens delen
Net als bij een traditionele server kunnen we bij Cloud desktop een volledige rechtenstructuur op de schijven zetten. Zo heeft elke medewerker een eigen deel waar anderen niet in kunnen kijken maar zijn er ook mappen die per afdeling worden toegewezen. Zo heeft de boekhouder bijvoorbeeld toegang tot de mappen met de financiële bestanden en de marketingmedewerker kan bij de mappen met creatieve documenten.

Door agenda’s te delen kunnen medewerkers makkelijk afspraken voor elkaar inplannen in Outlook die dan weer gesynchroniseerd worden met hun iPhone of Android-toestel. Ook het (tijdelijk) toegang geven tot iemand zijn e-mailbox is mogelijk zodat in geval van vakantie of ziekte emails opgepakt en beantwoord kunnen worden.

Veel bedrijven beschikken al over uitgebreide softwarepakketten waarin jaren van historie is opgenomen. Soms zijn deze pakketten zelfs op maat geschreven of aangepast voor die bedrijven. We bekijken graag of we deze pakketten kunnen migreren naar de cloud zodat ook in de nieuwe situatie doorgewerkt kan worden met dezelfde gegevens.

Jacco Komijn

Jacco KomijnEigenaar - Blue ICT

werken in de cloud 2

Software applicaties waar jouw bedrijf mee werkt
Standaard wordt de cloudomgeving ingericht met Microsoft Office 2019 en Exchange zodat elke medewerker zonder extra training kan werken met de pakketten die ze al jaren gewend zijn. Daarnaast kunnen wij extra pakketten hieraan toevoegen zoals Exact, Snelstart, Microsoft Dynamics / Navision, Accountview, enz.

Ook branchespecifieke software voor industriële bedrijven, zorg, detailhandel, advocatuur, payrollingorganisaties of in welk type branche je ook werkzaam bent, we kunnen het in bijna alle gevallen installeren op de cloudomgeving.

Mensen willen niet meer alleen op de Pc op kantoor kunnen werken. We hebben veel vraag naar oplossingen waarbij je ook op een andere vestiging, bij een klant, onderweg of thuis bij dezelfde gegevens kunt.

Jacco Komijn

Jacco KomijnEigenaar - Blue ICT

werken in de cloud 3

Zelf beslissen of nu overstappen naar de cloud interessant is
Bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met Cloud desktop en die twijfelen over het opslaan van hun gegevens in een datacenter, willen we vooral adviseren om zich goed te laten informeren. Praat met verschillende ICT-aanbieders en aarzel niet om te vragen of je een keer het serverpark in het datacenter zelf mag bekijken. Wij waarderen het altijd bijzonder als klanten geinteresseerd zijn en kunnen onder begeleiding van een medewerker op afspraak een bezoek brengen aan het datacenter om een beeld te geven waar de gegevens staan, hoe het beveiligd is en wat er allemaal aan voorzieningen aanwezig is om een stabiele en snelle toegang mogelijk te maken.

• Overal ter wereld makkelijk en veilig inloggen.
• Geschikt voor alle apparaten, ook iPad.
• Iedere medewerker krijgt zijn eigen toegangsrechten.

Laat je door Blue ICT informeren over de mogelijkheden voor jullie bedrijf

Om een goed beeld te krijgen wat Cloud desktop voor jullie onderneming, jullie zelf en jullie medewerkers kan betekenen, informeren we jullie graag. In een vrijblijvend gesprek op locatie bespreken we graag de voordelen en nadelen van een cloudoplossing, kunnen we ingaan op de situatie van jullie bedrijf en laten we zien hoe de oplossing er in de praktijk uit ziet.

Daarna geven we jullie zelf toegang tot een testomgeving en kunnen jullie zelf ervaren wat de voordelen zijn en hoe de omgeving werkt vanaf verschillende apparaten.

Neem contact op