Back-up lokaal

Eenvoudig een back-up naar een externe harde schijf

Met Back-up lokaal worden er eenvoudig back-ups gemaakt van jullie bestanden naar externe harddisks. Jullie gegevens en documenten worden gekopieerd op een USB-harddisk en wij kunnen ze indien nodig weer eenvoudig terughalen. Je geeft als bedrijf zelf aan van welke bestanden een back-up gemaakt moet worden. Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens en de mate van afhankelijkheid van de data kunnen we een back-up programma maken met 2, 3, of meer harddisks. Deze harddisks worden dan door jullie op vast afgesproken momenten gewisseld zodat in het geval van brand, diefstal of waterschade altijd een harddisk buiten het pand beschikbaar blijft.

Voor servers, Pc’s en laptops
De dienst “Back-up lokaal” kunnen wij installeren op Windows servers, Windows Pc’s, Windows laptops, iMacs en Macbooks.

Risico’s van dataverlies
Het gebeurt zowel in grote bedrijven als bij kleine ondernemingen: bestanden die per ongeluk worden verwijderd, een Word-document dat door een oudere versie wordt overschreven, een computer die gestolen wordt of een harddisk die crasht. Een back-up die snel beschikbaar is, kan op deze momenten voorkomen dat gegevens verloren gaan.

Brand of waterschade
Wij hebben in de afgelopen jaren herhaaldelijk grote en kleinere schades meegemaakt bij klanten en relaties van ons zoals de brand bij Bestsellers in Zwaag (2007), afbranden complete vestiging Edmon keukens in Amsterdam Noord (2009), brand bij Van der Laan / Snel Motorsport / Auxilium schuldhulpverlening in Zwaag (2015), brand bij restaurant Maneki in Hoorn (2015), enz. Ook als het vuur niet direct bij de computers of servers waren gekomen, waren roet- en waterschade vaak oorzaak van onherstelbare schade aan de harddisks.


IN GESPREK MET BEDRIJVEN

Meerdere vestigingen koppelen

Twee kantoren van ABS trucking in Europoort Rotterdam kunnen samenwerken door gebruik te maken van VPN. We installeerden hiervoor een oplossing van Lancom. Snel veilig en stabiel data delen met collega’s op meerdere locaties.