Bekabeling in jullie pand

Netwerkbekabeling is de basis van elk stabiel computernetwerk. Of jullie bedrijf vooral met vaste aansluitingen werkt of juist veel met wifi, er is altijd een degelijk netwerk van datakabels nodig in uw pand. Hiermee kunnen jullie snel, stabiel en veilig werken.

Als jullie bekabeling verouderd is of te weinig capaciteit heeft, zal dit direct merkbaar zijn bij de prestaties van de werkplekken en randapparatuur.

De werkzaamheden die vallen onder databekabeling:
– Het trekken van netwerkkabels in kantoorpanden, fabriekshallen, winkels, horeca en andere zakelijke gebouwen.
– Het plaatsen van een patchkast waar alle datakabels overzichtelijk samen komen.
– Het uitbreiden van de muuraansluitingen zodat elke werkplek zijn eigen data-aansluitingen heeft op de plek waar hij moet worden aangesloten.
– Het leggen van netwerkkabels voor beveiligingscamera’s, wifi-zenders, telefonie-zenders, pin-apparaten, voip-telefoons, Windows pc’s, Mac computers, printers, enz.
– Reparatie van gebroken kabels, vervangen van verouderde (trage) kabels, opsporen van beschadigingen, herindelen van rommelige systemen, enz.
– Het leggen van glasvezel tussen meerdere gebouwen op jullie terrein of tussen verschillende verdiepingen in jullie gebouw. Glasvezel is vele malen sneller dan normale (koper)bekabeling en kan moeiteloos hele afdelingen met elkaar verbinden met slechts 1 dunne glasvezelkabel.

Hoe kan ik mijn netwerk in de toekomst makkelijk uitbreiden of aanpassen?
Strak, geordend, doorgemeten en volledig gelabeld zijn de basiseisen voor een goed aangelegd datanetwerk. Alle kabels in het hele pand komen samen in de patchkast. Hier is alles voorzien van de nummers van de muuraansluitingen zodat elke muuraansluiting op de juiste manier is aan te sluiten. Netwerkkabels zijn universeel. Een telefoon gebruikt dezelfde soort bekabeling als een printer of een pin-apparaat of een computer.

Als alle netwerkkabels netjes afgemonteerd zijn in een patchkast en alles is gelabeld, dan kan alles direct en probleemloos worden aangepast in de toekomst. Ook een uitbreiding kan hier simpel aan toegevoegd worden.

Hoe lang gaat netwerkbekabeling mee?
Netwerkbekabeling heeft een veel langere levensduur dan computers of randapparatuur zelf. Mits goed aangelegd en van de juiste kwaliteit kan netwerkbekabeling gemakkelijk 15 jaar mee. Bij aanleg wordt er rekening mee gehouden dat de capaciteit met zo’n 20% per jaar moet kunnen meegroeien door de jaarlijkse toename van het dataverkeer. Een goed netwerk is dus een investering voor 15 jaar.

Wat voor netwerkkabels heb ik nodig?
Binnen een bedrijfspand worden standaard CAT6 of CAT7 netwerkkabels gelegd. Deze kabels kunnen probleemloos afstanden tot ongeveer 100 meter afleggen. Als jullie grotere afdelingen (tientallen werkplekken per afdeling) met elkaar willen verbinden dan kunnen wij tussen deze afdeling glasvezel leggen. Datzelfde geldt als het bedrijf vanuit verschillende panden werkt.

Wat kan Blue ICT voor mijn netwerkbekabeling betekenen?
Blue ICT heeft ruime ervaring met data-bekabeling. Wij werken met eigen monteurs. Wij werken in de regio Noord-Holland en kunnen een heel nieuw datanetwerk voor jullie bedrijf leggen. Daarnaast kunnen we ook een bestaand datanetwerk aanpassen, sneller maken, storingen verhelpen of uitbreiden naar de actuele situatie van jullie bedrijf.

Meer weten
Hebben jullie een mooi project of een kleinere opdracht? Neem contact op met ons.

Contactpersoon: Jacco Komijn, jacco@blueict.nl, telefoon: 0229-744061.

Netwerkbekabeling is de basis van elk stabiel computernetwerk. Of jullie bedrijf vooral met vaste aansluitingen werkt of juist veel met wifi, er is altijd een degelijk netwerk van datakabels nodig in uw pand. Hiermee kunnen jullie snel, stabiel en veilig werken.

Imad Azzouzi

Imad AzzouziSysteembeheer - Blue ICT