Over Blue ICT

Over ons banner

Wij zijn een slanke en jonge organisatie en wij hebben deze flexibiliteit nodig om mee te groeien met onze markt

Geschiedenis
Blue ICT is in 2003 opgestart door Jacco Komijn en Roel Beekman. Bij de start werd gebruik gemaakt van een participatiemaatschappij. Roel Beekman en de participatiemaatschappij zijn in 2007 uitgekocht. In 2008 is het kleine automatiseringsbedrijf Interplaza overgenomen dat servers in datacenters onderhield. Deze activiteiten zijn later dat jaar geheel opgegaan in Blue ICT. In 2010 hebben wij NedPC overgenomen dat ICT-diensten leverde in de omgeving Avenhorn.

Van oorsprong zijn wij een breder opgezette verkoper van ICT-producten via verschillende kanalen. Door de ontwikkeling van de markt hebben wij onze focus volledig gelegd op het leveren van producten in de B2B markt in combinatie met een compleet pakket support- en implementatiediensten. Die markt is in deze branche voortdurend in beweging en productontwikkelingen en wijzigingen in behoeftes maakt dat een ICT-leverancier als wij zich snel moet kunnen aanpassen. Wij zijn een slanke en jonge organisatie en wij hebben deze flexibiliteit om mee te groeien.

Medewerkers
Wij werken dagelijks met een klein team van 6 fulltimers en 5 parttimers die gezamenlijke passie hebben voor ICT-producten. Alle systeem- en netwerkbeheerders participeren in de certficering van hun vakgebied: Microsoft certificering via New Horizons, PHP certificering via Zend en Voip via Routit. Tevens trainen wij en laten wij monitoren onze klantencommunicatie, verkoopskills en advieskwaliteit door het bedrijf Sales Education in Heerhugowaard.

Uptime 2022
Uptime 2023
dance copy

Onze focus is het bieden van een totaalpakket voor zowel clouddiensten als onpremise-ICT producten 

Core business
Blue ICT zijn core-business is het onderhouden van computernetwerken voor zakelijke klanten die werken in een Windows-omgeving. Wij leveren zowel cloudomgevingen als lokaal opgeslagen omgevingen en ieder denkbare combinatie daarin. Wij hebben een sterke binding met de eigen regio. Letterlijk: We staan dichtbij de klant. Meer dan 85% van onze klanten bevindt zich in een straal van 25 kilometer rond Hoorn. Wij kunnen hierdoor flexibel en snel anticiperen op storingen.

Onze voorkeurmerken van workstation- en serverhardware zijn Dell en HP. Wij zijn premierpartner van Dell en de HP producten kopen wij in via importeur Techdata. Onze eigen serveromgeving is ondergebracht in het datacenter van Iron Mountain in Haarlem. Wij huren hier een patchkast gekoppeld aan het Leaseweb netwerk waar wij ons servernetwerk hebben ondergebracht. Hiervan zijn ongeveer de helft van de servers in ons eigendom voor backupdiensten, hostingactiviteiten, Terminal Server diensten en storage. Tevens hebben wij een serie servers van klanten in ons rack die wij beheren. Wij beschikken over 2 medewerkers die volledige toegang hebben tot de Leaseweb suite, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Volgens onze klanten

Werken in de cloud
90%
Exchange online
80%
Systeembeheer
70%
Hosting
90%
Back-up
80%
VoIP
90%
Office365
100%
logos
9704566916_ed180c47d0_o copy

Onze missie is het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij onze klanten door implementatie en support van de ICT-omgeving

Klantenpakket
Wij bedienen een pakket van ongeveer 75 klanten die wij intensief ondersteunen bij hun dagelijkse gebruik van de ICT-omgeving. Deze klanten zijn actief in verschillende branches waaronder: advocatenkantoren, uitzendbureaus, telemarketing, evenementenorganisatoren, retail, industriele bedrijven en financiele instellingen. De omvang van onze klanten loopt qua netwerk uiteen van 5 tot ongeveer 50 werkplekken per vestiging. Key element bij deze netwerken is dat deze bedrijven geen eigen team systeembeheerders in dienst hebben.

Naast deze 50 klanten waar wij doorlopend werkzaamheden voor verrichten beschikken wij over een klantenportefeuille van ongeveer 350 zakelijke klanten waar wij op incidentbasis een of meerdere keren per jaar support aanbieden.

hidden
Uitdagingen in omvang, techniek en planning nemen wij graag aan. Zo zijn wij sinds 2007 als netwerkbeheerder verbonden aan het buitenevenement Dance Valley in Spaarnwoude dat jaarlijks door meer dan 40000 bezoekers wordt bezocht.

Voor de firma Xafax uit Alkmaar leverden we in de afgelopen jaren naast een aanzienlijke hoeveelheid Dell systemen en Microsoft licenties meer dan 200 pc’s van een bijzonder hoogwaardige kwaliteit industriële moederbords en innovatieve componenten die door Xafax gebruik worden in betaalterminals die onder andere in gebruik zijn bij Hogeschool Inholland, de Radboud Universiteit en de Amsterdam Arena.

Ontmoet ons team

Ons team van professionals staat u graag te woord!

Jacco Komijn
sales – supervisor
jacco@blueict.nl
0229-744061

Herman Meijer
projecten netwerk en applicatiebeheer
herman@blueict.nl
0229-744068

Bo Koomen
financieel
administratie@blueict.nl
0229-744063

Imad Azzouzi
systeembeheer
imad@blueict.nl
0229-744064

Leander Nierop
netwerkbeheer
leander@blueict.nl
0229-744066

Miguel Madeira
internetprojecten
miguel@blueict.nl
0229-744067

Kevin Pietersen
sales
kevin@blueict.nl
0229-744064

Leander Kuiper
internetprojecten
leanderk@blueict.nl
0229-744067

Daan Betjes
netwerkbeheer
daan@blueict.nl
0229-744067