Extra muuraansluitingen

Elk bedrijf met een degelijk datanetwerk heeft muuraansluitingen voor computers, telefoons en randapparatuur. Door groei van het bedrijf of wijzigingen in de indeling kan een tekort van muuraansluitingen ontstaan. Soms lossen bedrijven dat tijdelijk op door een extra switch te plaatsen.

Extra switches onder de bureaus gaat ten koste van de stabiliteit van het netwerk. Uitbreiden van het aantal muuraansluitingen is de nette en degelijke oplossing.

Wat voor muuraansluitingen zijn bij te plaatsen?
Zowel inbouw als opbouw muuraansluitingen zijn in vrijwel alle gevallen uit te breiden. Als er goten aanwezig zijn kunnen de extra netwerkkabels in de meeste gevallen hier erbij geplaatst worden omdat netwerkkabels dunne kabels zijn.

Als deze goten er niet zijn, overleggen we met jullie bedrijf wat de beste route is voor de nieuwe kabels. Afhankelijk van het gewenste afwerkniveau kunnen netwerkkabels in PVC-buizen over de muur, boven het systeemplafond of ingevreesd worden.

Hoe worden muuraansluitingen afgemonteerd?
De standaardmanier is dat muuraansluitingen naar een centrale plek worden getrokken. Dat kan jullie patchkast zijn, een serverruimte, meterkast of andere technische ruimte. Door alle bekabeling hier centraal samen te laten komen en op panelen af te monteren ontstaat een net en gestructureerd netwerk dat makkelijk te onderhouden is.

Wat als een bestaande muuraansluiting niet werkt?
We kunnen bestaande muuraansluitingen doormeten. Onze speciale meetapparatuur geeft op centimeters nauwkeurig aan op welke afstand van de aansluiting er een breuk of sluiting in de kabel zich bevindt.

Wat voor netwerkkabels worden gebruikt in muuraansluitingen?
Standaard liggen hier CAT6 of CAT7 netwerkkabels van koper in. Als het om grote afstanden gaat of als het om hele werkgroepen gaat, dan kunnen we glasvezel gebruiken.

De werkzaamheden die vallen onder muuraansluitingen:
– Het plaatsen van muuraansluitingen in een nieuw pand.
– Het plaatsen van muuraansluitingen in een bestaand pand waar de bekabeling nu los ligt.
– Het uitbreiden van de muuraansluitingen omdat er werkplekken bij gekomen zijn.
– Het sneller maken van muuraansluitingen door oude bekabeling te vervangen voor actuele kabels.
– Reparatie van muuraansluitingen die niet functioneren.
– Het verplaatsen van muuraansluitingen als bijvoorbeeld een werkplek een andere plek krijgt of als de muuraansluiting buiten het zicht moet worden geplaatst.

Wat als ik een ouder type netwerkkabel nog in mijn bedrijfspand heb liggen?
Als jullie bedrijf oudere netwerkkabels heeft liggen in het bedrijfspand dan kunnen we dit vervangen voor CAT6 of CAT7. Hiermee kan snel en stabiel gewerkt worden.

Meer weten
Heeft jullie bedrijf behoefte aan extra muuraansluitingen? Neem contact op met ons.

Contactpersoon: Jacco Komijn, jacco@blueict.nl, telefoon: 0229-744061.

Extra switches onder de bureaus gaat ten koste van de stabiliteit van het netwerk. Uitbreiden van het aantal muuraansluitingen is de nette en degelijke oplossing.

Jacco Komijn

Jacco KomijnProjecten - Blue ICT