Windows servers

Wij nemen je alle zorgen over een netwerk uit handen

Blue ICT kan voor netwerken van 5 tot 75 werkplekken het complete beheer van de Windows servers voor jouw bedrijf verzorgen. Dit kan zowel voor bestaande servers als voor nieuw aan te schaffen servers. Wij nemen je alle zorgen om het netwerk uit handen. Zo regelen wij preventief onderhoud, zorgen voor bescherming tegen virussen en hackers en maken een goede veilige back-up zodat je nooit gegevens kwijtraakt. We richten de omgeving gebruiksvriendelijk en geheel volgens jullie wensen in. Daarbij kunnen we ook instellen dat de juiste medewerkers toegang hebben tot de juiste mappen.

Bij Blue ICT ben je verzekerd van een veilg, snel en stabiel netwerk
Jouw netwerk wordt volledig beschermd tegen hackers en virussen, maar ook bijvoorbeeld tegen oud medewerkers die nog wachtwoorden hebben. Wij regelen de wachtwoord policy, als je dat wilt, zodat wachtwoorden een bepaalde lengte en tekens moeten hebben, en om de zoveel tijd veranderd moeten worden. Daarnaast kunnen wij bepaalde vertrouwelijke mappen afschermen en onzichtbaar maken. En uiteraard verzorgen wij het periodieke onderhoud en nemen we preventieve maatregelen zoals updates uitvoeren en het netwerk scannen op problemen. Kortom, over de veiligheid en stabiliteit van jullie netwerk hoef jij je geen zorgen te maken!

De server delen met andere filialen en werknemers op locatie
Zowel binnen het bedrijf als tussen mobiele/externe gebruikers kun je de server delen. Ook indien jouw bedrijf over meerdere filialen beschikt is dit een hele handige optie. Wij zorgen ervoor dat werknemers op andere locaties of thuis veilig en snel gebruik kunnen maken van de server. Je zult niet eens merken dat ze niet op kantoor zijn! En ook kan men makkelijk via mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, inloggen op de server. En alles gegarandeerd veilig en afgeschermd, daar zorgt Blue ICT voor!

Snelheid en stabilitieit ook bij stroomuitval
Dit houdt in dat wij direct maatregelen nemen bij stroomuitval of piekspanningen, ook buiten kantooruren. Wij zorgen voor de continuiteit van jouw servers door bijvoorbeeld dubbel uitgevoerde schijven te installeren zodat bij uitval van een schijf de andere het automatisch overneemt. Dit wordt ook wel redundantie genoemd.

De Database server SQL, voor grote hoeveelheden gegevens
Deze server is bij uitstek geschikt voor opslag van grote hoeveelheden gegevens in tabellen. Het programma SQL van microsoft werkt vaak samen met een ander pakket, zoals bijvoorbeeld het boekhoudprogramma Exact. Hierdoor is dit type server uitstekend geschikt voor de boekhouding, klantgegevens of bedrijven die veel werken met industriële processen.

De Mailserver Exchange optimaal voor het beheer van email, agenda en contactpersonen
Deze server biedt totale controle en volledige functionaliteit voor email, agenda, taken en contacpersonen. Indien gewenst kan alles of een deel gedeeld worden met collega’s, zodat je bijvoorbeeld afspraken in elkaars agenda kunt plannen. Dit kan met zowel interne als externe collega’s. Het is mogelijk om te werken op “any device”, dat wil zeggen dat we op elk apparaat de omgeving hetzelfde kunnen inrichten. Ook vindt er tussen de apparaten volledige synchronisatie plaats, het grote voordeel hiervan is dat je slechts één keer een mail hoeft te verwijderen, dan wordt hij meteen op alle apparaten verwijderd. Ook bijvoorbeeld een verzonden item, zie je op ieder apparaat terug. Onmisbaar voor mensen die afwisselend vanaf hun laptop of hun telefoon mailen.

De Fileserver voor opslag van grote bestanden
Deze keuze is optimaal voor de opslag van grote bestanden als Word en Excel. We zorgen ervoor dat de server volgens een logische structuur van de mappen wordt ingericht. Daarbij kunnen we gebruikersrechten toekennen aan de mappen, zodat alleen de juiste mensen bij hun gegevens kunnen.

De Terminal server is ideaal voor meerdere filialen of werknemers op locatie
De ideale server voor bedrijven met externe werknemers, thuiswerkers of meer filialen. Je kunt gewoon inloggen op je eigen bureaublad en zo overal ter wereld toegang tot de server krijgen. Met de Terminal server is het beheer van externe werkplekken minimaal. Daarbij heeft men de volledige vrijheid in de keuze van het apparaat. Je kunt inloggen met je telefoon, desktop of tablet, ongeacht welk besturingssysteem er op het apparaat zit.

Wij bespreken graag samen met jullie de mogelijkheden

Blue ICT kan voor ieder bedrijf de passende server verzorgen. Neem contact met ons op om vrijblijvend te bespreken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.