WAT VRAGEN WIJ VOOR VOOROPLEIDING OF ERVARING?

- Meer dan gemiddelde interesse in ICT, Windows en computerapparatuur.

- ICT opleiding is niet noodzakelijk. Wel ervaring met computer, onderdelen, Microsoft Office, wifi, kleine netwerken.

- In staat om zelf technische dingen online op te zoeken.

- In staat nieuwe dingen uit te zoeken en te leren.

- Spreken en typen in Nederlandse taal.

HOE KUN JE SOLLICITEREN ALS JE WILT WERKEN BIJ ONS?

Stuur een korte email met je CV aan jacco@blueict.nl

ALS ICT JE PASSIE IS, KOM JE BIJ ONS TOT JE RECHT

BESCHIKBARE VACATURES

Junior supportmedewerker
Als junior supportmedewerker werk je het grootste deel vanuit ons kantoor in Zwaag. Je krijgt supportverzoeken van onze klanten binnen per telefoon en per mail. Je maakt een ticket aan en probeert de klant zo goed mogelijk te helpen.

In veel gevallen kunnen we met Teamviewer meekijken met het scherm van de klant om het probleem te zien. Als het probleem bekend is kun je dit meestal direct oplossen. Als het probleem nieuw is kun je dit opzoeken in onze kennisdatabase of online.

Voor grotere problemen kun je de opdracht doorzetten naar een collega van de afdeling Tweedelijns.

WANNEER KUN JE SOLLICITEREN OP EEN STAGEPLAATS?

Wij plaatsen per periode 1 of maximaal 2 stagiaires omdat onze bedrijfsomvang kleinschalig is. Wij krijgen echter per periode enkele tientallen verzoeken voor stageplaatsen. Omdat de beschikbaarheid van stageplaatsen beperkt is, adviseren we je om zo ver mogelijk van te voren al met ons te mailen. Beschikbaarheid staat op deze pagina bovenaan vermeld.

WAT KUN JE LEREN?

Je kunt veel dingen leren maar dit hangt ook af van de al aanwezige kennis bij jou, je eigen inzet en hoe snel je kunt leren. Wij bieden een breed pakket aan diensten aan voor zakelijke klanten en deze producten komen dagelijks voorbij: Microsoft365/Office365, Windows Server omgevingen, voip, glasvezelverbindingen, vpn tunnels, zakelijk wifi, beveiliging, SSL, enz.


Foto: Servicedesk Blue ICT waar dagelijks storingen en opdrachten binnen komen. Supportmedewerkers kunnen in ruim 80% van de gevallen deze verzoeken meteen afhandelen. Indien nodig worden deze doorgezet naar een medewerker tweedelijns.

WELKE TAKEN KUN JE DOEN ALS JUNIOR SUPPORTMEDEWERKER?

Taken zijn afhankelijk van de projecten en de opdrachten die op dat moment worden uitgevoerd voor klanten.

- Meewerken op de supportdesk.

- Telefonisch support geven aan zakelijke klanten.

- Het oplossen van storingen in computers en laptops.

- Op afstand inloggen op computer van de klant om probleem te zien.

- Problemen opzoeken in onze eigen kennisdatabase, via website leverancier of via andere websites.

- Aanmaken nieuwe gebruikers in een Microsoft 365 omgeving.

- Aanpassen van rechten van gebruikers.

- Het vervangen van onderdelen en het installeren van nieuwe software.

- Het maken van netwerkschema’s van netwerken van klanten.

- Betrokken worden in ICT voor grote evenementen zoals Dance Valley.

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

Heb je je ICT skills op niveau kunnen brengen en past je manier van werken bij ons bedrijf? Dan praten we graag met je om verder te komen.

Wij helpen je graag om bijvoorbeeld je certificering voor Microsoft 365 te halen. Hiermee kun je onze klanten nog beter helpen en kun je dus meer en ingewikkeldere opdrachten doen. Certificering is een investering in jezelf en is altijd gekoppeld aan een salarissprong.

Een Microsoft 365 certificaat is al te halen door 1 (Engelstalig) boek door te nemen. Uiteraard zijn er ook andere tools online (video’s enzovoort) om op je eigen manier deze skills te leren.


Foto: Miguel Madeira die inmiddels al meerdere jaren in dienst is. Verantwoordelijk voor vele projecten zoals bijvoorbeeld hier een VR-opstelling die getest wordt in opdracht van Grando Keukens.

Video: Verwisselen van een defecte harddisk van een HP Proliant server. Omdat de disks dubbel uitgevoerd zijn en hot-swappable zijn, kunnen we een kapotte harddisk verwisselen zonder dat de klant hoeft te stoppen met werken.

MOGELIJKHEDEN VOOR HET VERDER ONTWIKKELEN VAN JE SKILLS

Wij investeren graag in kennis en stimuleren bij alle medewerkers om je certificering te halen voor jouw vakgebied. Ook voor beginnende ICT-ers bieden we mogelijkheden om certificaten voor Microsoft 365, Windows server, Microsoft Azure, voip, PHP, enzovoort.

Certificering aan je bestaande ICT-kennis toevoegen zal je onderscheiden van andere ICT-ers in deze regio. Ben je echt gemotiveerd en kun je zelfstandig leren dan praten we graag met je over jouw toekomst en over jouw certifcering waarbij wij de kosten van het certificaat voor onze rekening kunnen nemen.

WAT VOOR TYPE MEDEWERKERS PAST BIJ ONS BEDRIJF?

De bedrijfsomgeving van Blue ICT heeft een wisselende werkdruk en werkt maandelijks een zeer grote hoeveelheid serviceverzoeken af. Soms is het druk en soms is het rustig.

Onze kantooromgeving kan hierdoor stressvol zijn en is geschikt voor mensen die onder druk goed kunnen presteren. Dat geldt ook voor nieuwe medewerkers. Wij zijn een dienstverlenend bedrijf en als je gewend bent om hard te werken, goed om kunt gaan met werkdruk en je kunt inleven in de behoeftes van je collega's en of klanten dan kun je ver komen.

Maar dat vraagt ook veel van de inzet van de medewerkers. Je zult zelfstandig dingen moeten kunnen uitzoeken, om moeten kunnen gaan met kritiek en een flexibele houding moeten hebben. Werkdruk kan hoog zijn en werkzaamheden kunnen soms uitlopen.

Wij hebben een mix van leeftijden (vanaf 18 jaar tot 50 jaar) en mensen met Nederlandse en internationale achtergrond. Goed Nederlands spreken en schrijven is wel noodzakelijk. Wat wij gemeenschappelijk hebben is een grote interesse in ICT die ook buiten werktijd aanwezig is.

Onze servicedesk werkomgeving is ongeschikt voor mensen die graag in een rustige omgeving willen leren programmeren, die op zoek zijn naar regelmaat en die niet gewend zijn om dingen rechtstreeks te communiceren.

Onze servicedesk werkomgeving is ook ongeschikt voor mensen die gewend zijn om heel veel op locatie met klanten te werken. Het grootste deel van de serviceverzoeken wordt vanuit Zwaag opgelost.

VOOR WAT VOOR BEDRIJVEN WERKT BLUE ICT?

Wij werken voor zakelijke klanten in allerlei verschillende branches. Denk hierbij aan uitzendbureaus, advocatenkantoren, fabrieken, groothandels, winkels, festivals, restaurants, enzovoort. Elk bedrijf is uniek en elk bedrijf verwacht een unieke oplossing. Jij bent onderdeel van die oplossing. Wij hebben een sterke focus op de eigen regio. Vrijwel 90% van deze klanten bevindt zich in Noord Holland. Hoewel onze klanten heel afwisselend zijn hebben ze 1 ding gemeenschappelijk: Ze hebben support nodig op hun Windows netwerken en dat regelen wij voor ze.

DANCE VALLEY FESTIVAL

Al meer dan 10 jaar zijn we als ICT-partner betrokken bij Dance Valley festival in Spaarnwoude: pin automaten aansluiten via satelliet, aankoppelen op glasvezel van andere leveranciers, wifi voor ticketscanners, netwerkkabels, faciliteiten voor crew, en veel meer.

GROUND ZERO FESTIVAL

Ground Zero festival is het enige nacht-hardcore festival in Nederland (Bussloo). Vanaf de eerste editie zijn we erbij geweest voor een breed pakket aan diensten.

RESTAURANT VANDAAG - AMSTERDAM

Restaurant Vandaag is het grootste restaurant in Amsterdam en is de eerste geweest van de Nederlandse all-you-can-eat formule. Met meer dan 400 zitplaatsen en dubbele shifts kunnen meer dan 20000 gasten maandelijks terecht. En ook voor de vestigingen in Utrecht en Breda leverden wij de ICT-omgeving.

CAFÉ VRIJDAG - AMSTERDAM

Café Vrijdag op de Amsteldijk in Amsterdam is 1 van de grootste cafes in Nederland. Wij leverden spatzuiver Ruckus wifi dat niet alleen binnen in de zaak werkt maar zonder onderbreking blijft werken als de bediening naar buiten loopt en zelfs als ze letterlijk de weg oversteken om hun klanten op het terras aan de overkant te bedienen.

RESTAURANT IJVER - AMSTERDAM

De NDSM is een bekende evenementenlocatie in Amsterdam Noord en heeft tevens ruimtes voor creatieve galerieen. 3 ondernemers staken vlak voor de corona-pandemie hun nek uit om een nieuw concept horeca hier neer te zetten en investeerden enkele miljoenen om een uniek pand binnen in de NDSM-hal te bouwen. Wij kregen de opdracht alle ICT zaken te regelen. IJver is een drukke horeca locatie met uitdagingen op het gebied van wifi dat door meerdere dikke muren terminals moet verbinden.

INDOOREVENEMENTEN

Bij tientallen indoorevenementen zoals Go Apres Ski, Beatloverz, Chateau techno, kickboxgala’s, beurzen, enz. zijn we inmiddels betrokken geweest voor ICT-diensten. Vaak wordt hierbij gevraagd samen te werken met andere partijen zoals de ICT-afdeling van Ahoy Rotterdam, Ticketscript, Paylogic, Loc7000, IQPass en vele andere specialisten.

ZAKELIJK GLASVEZEL

Vanaf 2018 zijn we betrokken geweest bij de verkoop en aansluiting van ondernemers in West-Friesland op glasvezel. Samen met meerdere andere Hoornse ICT-bedrijven heeft Art-of-Automation een eigen glasvezelnetwerk uitgerold over de bedrijventerreinen in Hoorn en omgeving. Blue ICT is in 2018 begonnen met de verkoop van aansluitingen en heeft als 1 van de actievere partners inmiddels een grote set ondernemers in deze regio op snel glasvezel kunnen aansluiten.