Voordelen

Dropbox werkt op alle platforms en het migreren van een bestaande fileserver verloopt makkelijk

Er zijn meerdere merken die cloudopslag diensten aanbieden. Wij hebben gekozen voor Dropbox Pro en Dropbox Business om de volgende redenen:

Ongevoelig voor lange bestandsnamen en leestekens
Dropbox Pro en Dropbox Business zijn ongevoelig voor lange bestandsnamen, een diepe mappenstructuur en het gebruik van leestekens. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Onedrive van Microsoft blijft de synchronisatie ook in deze gevallen gewoon doorlopen.

Makkelijk migreren van een bestaande fileserver
Het migreren van een bestaande fileserver naar Dropbox Pro en Dropbox Business kan gewoon in de Windows Verkenner worden uitgevoerd. De synchronisatie loopt ook bij grote hoeveelheden data stabiel. Alleen de rechten moeten handmatig worden ingevoerd.

Werkt op alle platforms
Dropbox Pro en Dropbox Business werken stabiel op alle platforms. Naast Windows kun je probleemloos combineren met Mac, tablet en mobiel.

Gegevens herstellen naar een eerdere datum
Dropbox Pro en Dropbox Business kunnen je gegevens herstellen naar een eerdere datum. Bij het per ongeluk verwijderen van een bestand of map kunnen deze teruggezet worden naar de versie van een eerdere datum. Ter vergelijking: Onedrive kan dit niet en voor een veilige omgeving zul je hier dus zelf altijd weer een aparte back-up aan moeten koppelen.

Gebruikers van rechten voorzien
Dropbox Pro en Dropbox Business kunnen de cloudopslag van rechten voorzien per map. Zo kun je in jullie bedrijf bepalen welke gebruiker in welke map mag werken en waar niet in.