Stage bij ons

amsterdam arena

Als ICT je passie is, kom je bij ons tot je recht

Werken bij ons is beslist geen standaard kantoorbaan. Elke dag zul je nieuwe uitdagingen aan moeten gaan om oplossingen te bieden voor onze klanten. Soms zijn het kleine vragen en soms zijn er grote problemen. Onze klanten zijn totaal verschillend en actief in uiteenlopende branches. Zo werken wij voor advocatenkantoren, uitzendbureaus, evenementen organisatoren, fabrieken, zorginstellingen, horeca, enz. enz. Elke bedrijf is uniek en elk bedrijf verwacht een unieke oplossing, jij bent onderdeel van die oplossing. Werk je bij ons dan bieden we je de mogelijkheid je certificering te halen en jaarlijks bij te houden.

Werken bij ons is elke dag anders. De ene dag werk je voor een bedrijf dat een kantoor heeft, de andere dag voor een winkel, de andere dag voor een autobedrijf. Maar wij doen ook ICT voor festivals zoals Dance Valley, voor grote restaurants en voor grote winkels met bekende merkkleding. En bij al die bedrijven werken allerlei verschillende typen mensen. Mensen die ICT nodig hebben. Mensen die jou nodig hebben.

Stageplaatsen ICT
Heb je net als wij een passie voor ICT en ben je op dit moment druk bezig met je opleiding, mail ons dan. Wij bieden stageplaatsen aan voor studenten MBO ICT niveau 3 en 4. Blue ICT is erkend leerbedrijf en aangesloten bij SBB. De afgelopen 10 jaar hebben wij ICT-leerlingen begeleid van onder andere Horizon College Hoorn, Horizon College Heerhugowaard, Regio College Purmerend en Regio College Zaandam. Wij bieden uitsluitend stageplaatsen aan voor MBO opleidingen waarbij de stageperiode minimaal 20 weken duurt. Omdat de beschikbaarheid van stageplaatsen beperkt is, adviseren we je om zo ver mogelijk van te voren al met ons te mailen.

Periode tot en met juni 2021
Voor de periode tot en met juni 2021 hebben wij geen vrije stageplaatsen meer beschikbaar. Ben je op zoek naar een stageplaats voor deze periode, kijk dan op de website van 1 van onze partners. Misschien dat hier nog mogelijkheden zijn.

ICT partners in deze regio:
– Art of Automation, Hoorn. www.artofautomation.nl
– NDC IT, Zaandam. www.ndc-it.nl
– Provide SME, Purmerend. www.provide-sme.nl

Kennismakingsgesprek
Als je CV voldoet aan de stageplaats en er voor die periode beschikbare plaatsen zijn, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Kennismakingsgesprekken worden bij ons altijd gevoerd in combinatie met een intake om te testen of je manier van werken past bij ons bedrijf. Je krijgt de kans tijdens de intake om te laten zien hoe jij met problemen om gaat, hoe je communiceert met collega’s en hoe je denkt dat je een klant zo goed mogelijk kan helpen. We begrijpen dat je juist bij ons komt om nieuwe dingen te leren maar vinden het belangrijk dat we vooraf weten of je motivatie en werkhouding goed is. Ons streven is om de stageperiode succesvol te maken voor zowel jou als ons.

Wat vond ik er zelf van, hoe ging het?
Redelijk goed. Ik kan niet zeggen dat ik niks heb uitgevoerd tijdens mijn stage periode. Ik heb een hoop geleerd waarvan ik niet verwacht had dat ik dat zou leren dus ik ben blij met het resultaat.

Hoe ging ik met mijn collega's om?
Erg goed. Ik werd in het begin van de stage goed ontvangen door collega's. Dat heeft wel erg geholpen.

Was er wel eens kritiek, zo ja, waarom?
Ja, als niet alles lekker verliep werden we allemaal erop aangesproken. Ik nam het zelf altijd aan als opbouwende kritiek, vaak was ik het ermee eens omdat ik niet echt een vergelijking kon maken of ik wel of niet fout zat aangezien ik hier mijn eerste werkzaamheden heb uitgevoerd in een ICT-bedrijf.
INAAYAT RAMJANKHAN
Stagiaire Horizon College ICT Niveau 3