Over glasvezel

Zakelijk glasvezel zo laagdrempelig en financieel aantrekkelijk mogelijk

De missie van Art of Automation is om het gebruik van zakelijke glasvezelinfrastructuur zo laagdrempelig en financieel aantrekkelijk mogelijk te maken voor zoveel mogelijk ondernemers, met kwaliteit als belangrijkste uitgangspunt. Het groeiende aantal verbonden apparaten en de constante vraag naar meer bandbreedte vraagt om een nieuwe manier van denken, zonder afhankelijkheden van bestaande situaties en verouderde technieken. Art of Automation gaat de regio West-Friesland proactief voorbereiden op de digitale ontwikkelingen in de toekomst. In combinatie met de realisatie van een nieuw datacenter, voorziet zij het gebied van een grootschalige internetcapaciteit. Een aansluiting op dit netwerk levert bedrijven en instellingen tal van nieuwe mogelijkheden en kansen op.

Wat gaat Art of Automation doen
Art of Automation zorgt ervoor dat ieder bedrijf binnen het dekkingsgebied de mogelijkheid krijgt om, tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden en tarieven, gebruik te maken van het snelste en betrouwbaarste netwerk van Nederland. Internettoegang wordt standaard geleverd met bandbreedtes variërend van 150 Mb/s tot 10 Gb/s. Hogere bandbreedtes zijn op aanvraag mogelijk. De glasvezelinfrastructuur is zowel geschikt voor hoogwaardige internettoegang als besloten netwerken ten behoeve van bedrijfskritische communicatie buiten het internet om. Ieder aan te sluiten gebied wordt standaard, door middel van twee geografisch gescheiden paden, gekoppeld aan de dubbel uitgevoerde glasvezelbackbone. Daardoor is het mogelijk om iedere aan te sluiten locatie optioneel, tegen bijzonder gunstige tarieven, te voorzien van redundantie. Bovendien stimuleert Art of Automation, vanuit maatschappelijk oogpunt, de sectoren onderwijs en zorg. Hiervoor zijn specifieke proposities ontwikkeld zonder winstoogmerk.

Hoe gaat Art of Automation dit realiseren
Art of Automation gelooft in de kracht van samenwerking en het bundelen van individuele kwaliteiten. Om die reden worden de aanleg, de implementatie en het beheer van de infrastructuur door verschillende (regionale) partijen ondersteund. Een voorbeeld hiervan is een strategische samenwerking tussen Art Of Automation en haar partners, waarbij alle aanvragen en adviestrajecten initieel via deze partners verlopen. Blue ICT is partner voor de regio Hoorn, Zwaag, Stede Broec, Medemblik, Purmerend en De Goorn.

Inmiddels is begonnen met de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk en verwacht Art of Automation in het tweede deel van 2018 de eerste verbindingen op te leveren. Dit brengt ons in de unieke positie om met de nieuwste technieken een geheel nieuw aanbod te creëren voor deze regio.