Goed nieuws!

Snel en zakelijk glasvezelnetwerk op verschillende bedrijventerreinen

In 2017 heeft een inventarisatie plaatsgevonden door de firma Art of Automation samen met een aantal partners in deze regio naar de behoefte van een snel zakelijk glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in Hoorn, Medemblik, Purmerend, Haarlem, Stede Broec, Koggenland en Edam. Tot nu toe zijn er beperkte mogelijkheden voor snel internet op de bedrijventerreinen in deze regio. Met een nieuw zakelijk glasvezelnetwerk kunnen verbindingen behaald worden tot en met 10 Gigabit  per seconden.

Bij deze voorinschrijving moest voor Art of Automation een minimum aantal bedrijven inschrijven om de investering mogelijk te maken en het project doorgang te laten vinden. Inmiddels is het minimum aantal bedrijven behaald en gaat de uitrol van het glasvezelnetwerk op deze bedrijventerreinen sowieso plaats vinden.

Op dit moment (zomer 2018) worden de laatste vergunningen rond gemaakt en vanaf september 2018 zullen de graafwerkzaamheden worden uitgevoerd. De bedrijventerreinen in Hoorn / Zwaag, Medemblik / Zwaagdijk, Purmerend, Haarlem, Stede Broec, Koggenland en Edam zullen worden voorzien van de nieuwe glasvezelinfrastructuur. In het vierde kwartaal van 2018 zullen dan de bedrijven worden aangesloten.

Ook uw bedrijf kan nog meedoen in deze eerste fase. Voordeel om nu in te stappen is dat u bij de eerste ronde van aansluitingen behoort. Tevens bespaart u op aansluitkosten.